TOCH WEER NAAR HET ZUIDEN.

Ongeduldig geworden, vertrekken we wat vroeger uit Kamperland dan we van plan waren en dat is maar goed ook.  Er zijn onderwater werkzaamheden gaande waardoor het schutten in Veere langer duurt dan normaal. Nu komen we ruim op tijd aan in Middelburg en gaan om 12.19 uur mee in de tweede blauwe golf van vandaag. Samen met nog wat jachten en een heuse stoomboot uit Engeland, had zomaar uit Spanje kunnen zijn.

Blauwe golf, kanaal door Walcheren

Blauwe golf, kanaal door Walcheren

Kort na hoogwater nemen we de laatste hindernis, de keersluisbrug, van het kanaal door Walcheren en kunnen al snel door de zeesluis. We zijn, de eerste keer dit jaar, weer buiten. De zeilen worden gehesen en Paladijn ligt al snel op één oor. Dat valt mee er staat best wel lekker wat wind. Jammer genoeg laat de zon zich vandaag niet zien en het zicht is matig. Net genoeg om de werken aan de nieuwe jachthaven van Cadzand en wat later een in nevelen gehuld Knokke-Heist te kunnen waarnemen. Voor de ingang van de haven van Zeebrugge moeten we nog wel even uitwijken voor een uitkomend zeeschip. Overigens de enige confrontatie met de beroepsvaart op deze trip, al de anderen schepen schoven voor of achter ons langs. In maar net drie en een half uur varen op zee, liggen we voor de deur van Blankenberge. Nog wat voorzichtig, die geruchten over beperkte diepte weet je wel, sturen we naar een onbezette passantenplaats bij de Vrije Noordzee Zeilers in de oude haven. Het plan om dit jaar eerst naar het noorden te koersen hebben we uitgesteld tot later dit jaar. De verwachte ruim een week noordelijke winden spreken voor zich!

Afgemeerd bij de VNZ in Blankenberge.

Afgemeerd bij de VNZ in Blankenberge.

Ons boekenwinkeltje is open

Ons boekenwinkeltje is open

Zo, we zijn al weer wat verderop, ons boekenwinkeltje is open en het loopt al aardig. De Belgse gastenvlag heeft paatsgemaakt voor de France tricolore en we hebben kennis gemaakt met het dikke water van Gravelines.

Diep in de prut.

Diep in de prut.

Modder die zo dun is dat je er rechtstandig in zakt. We zijn nu in het vertrouwde Boulogne waar we een paar dagen willen blijven hangen.

Boulogne sur mer

Boulogne sur mer

De laatste avond in een zonovergoten Boulogne. De havenmeester is betaald en de wekker staat op 5.00 uur. Het plan is naar het 40 zeemijlen verderop gelegen Le Treport te varen. Een echte ouderwetse haven waar havengeldbonnetjes nog met de hand worden geschreven en WIFI helemaal niet bestaat. Dat wil zeggen in de jachthaven, Als er wat te melden is, kan dat op het toeristenbureau, dus misschien verdwijnen we niet helemaal uit het beeld!

Met ons op PALADIJN weet je werkelijk nooit waar je aan toe bent. We maken plannen, maar als puntje bij paaltje komt doen we toch weer wat anders. Dus helemaal geen Le Treport maar Dieppe en dan, de volgende dag Fecamp. Nu praten we er over om van daaruit in een klap door te varen naar Cherbourg, maar of dit gebeurd? De tijd zal het leren!!!

Namiddag in Dieppe

Namiddag in Dieppe

11 juni beginnen we om zeven uur in de morgen aan de net geen 80 zeemijlen van Fecamp naar Cherbourg. Het einde van de middag nadert en al vaag komt de toren op punt Barfleur in zicht. Nelly is binnen bezig een omelet te bakken. Nu lukt het heel houden hiervan thuis in de keuken al moeilijk, op een rollende boot is dit schier onmogelijk.  Dus we eten “ROMMELET.”

????????????????????????????????????

ROMMELET nabij punt Barfleur.

Ruim voor de zon is onder gegaan liggen we afgemeerd in Port Chantereyne in Cherbourg.

Van Kamperland naar Cherbourg

Van Kamperland naar Cherbourg

 

 

Een gedachte over “TOCH WEER NAAR HET ZUIDEN.”

Reacties zijn gesloten.