PALADIJN DRIJFT WEER.

Dit keer echter heeft de hoeveelheid inspanning om dit te bereiken waarschijnlijk alle voorgaande tewaterlatingen overtroffen. Hoewel die keer dat we een schip afbouwden in Auckland en het kaal maken van de romp ter voorbereiding van de coppercoat behandeling van vier jaar geleden ook geen kattenpis waren. Kennelijk vervagen de herinneringen aan monster klussen met de jaren.

Na 32 jaar verlaat de VOLVO PENTA motor het schip.

Na 32 jaar verlaat de VOLVO PENTA motor het schip.

Het afgelopen voorjaar uitbouwen en afvoeren van de oude motor en het pasmaken en monteren van de nieuwe machine liggen zo vers in het geheugen, dat ik als het ware de spierpijn en schaafwonden  nog kan voelen. Maar de klus is geklaard en PALADIJN ligt alweer te dobberen. Je zult zien dat we, als we er over een jaar op terugkijken, het waarschijnlijk een fluitje van een cent zullen noemen. Zelfs nu al begint het te kriebelen, als we het hebben over wat er, zo het meezit, in 2016 zal worden meegemaakt!