ALS DAT MAAR GOED KOMT.

Hoewel PALADIJN nog steeds maar nauwelijks te bereiken is, is er toch al wat voortgang te bespeuren in het vervangen van de 23 PK Volvo door de in de krat geduldig op zijn beurt wachtende Timray 27 PK.

Kruip door sluip door.

Kruip door sluip door.

Het begon allemaal met het demonteren van het Volvo bedieningspaneel en het loskoppelen en merken van de bedrading van het oude Vetus schakelpaneel. Ook de hier en daar ingebouwde metertjes moeten los. Dan kan ik met de decoupeerzaag aan de slag. Al snel heeft de gatenkaas in het schot aan bakboord van de kajuitingang plaatsgemaakt voor een groot, min of meer rechthoekig gat. Daarachter, nu goed zichtbaar, ligt een indrukwekkende bundel draden die straks allemaal weer ergens aan vast moeten zitten. De schrik slaat me om het hart, als dat maar goed komt!

De schrik slaat me om het hart.

De schrik slaat me om het hart.

Maar ondertussen is er thuis ook wel wat gebeurd. We hebben nog een paar vierkante meter over van het, jaren geleden, in de woonkamer gelegde licht eiken parket. Na heel wat lijmen, meten, zagen, boren en frasen ligt er een paneel klaar om aan boord te gaan passen. Het past perfect en de materiaal- en kleur match mag er wezen, vinden wij. Dat biedt hoop voor het vervolg. Straks als de twee zesdelige ASA  schakelpaneeltjes en het nieuwe Timray motor bedieningspaneel er in zitten, zal niemand meer zien dat het niet altijd al zo geweest is.

Dit biedt hoop voor de toekomst.

Dit biedt hoop voor de toekomst.