STROOMVERSNELLING

Alle bestanden zijn, na aanpassing van het aantal illustraties, nu door de uitgever goed bevonden en door naar de vormgevingsfase. We hebben een aantal pentekeningen moeten schrappen maar die er werkelijk toe doen hebben we weten te redden. Alleen de ook wel leuke, maar van minder betekenis voor het verhaal plaatjes, hebben het veld moeten ruimen.

Pentekening 026

Wat onverwacht wordt de vormgeving, op basis van de door de uitgever aangeleverde specificaties, door America Star Book in de Verenigde Staten verzorgd. Deze stuurt ons binnenkort de correctieproeven van het binnenwerk en de cover die wij dan weer moeten nazien. We hebben dan een week de tijd om, zo nodig, nog wat bij te sturen.

Vervolgens ontvangt de uitgever de definitieve bestanden en draait een promotiemailing in elkaar. die wij dan zelf moeten E-mailen naar de mensen die belangstelling hebben getoond. Als we het goed begrepen hebben is dan het boek te bestellen bij de webwinkel van de uitgever zelf. Pas als de eerste 15 bestellingen binnen zijn wordt het boek in productie genomen.

Simultaan wordt het boek ISBN geregistreerd bij het Centraal Boekhuis en is dan kort daarna ook verkrijgbaar bij webwinkels als AKO, Bruna en Bol.com.

UIT HANDEN GEGEVEN

Het voelt wel vreemd, dat er nu niets meer aan te kunnen veranderen, maar je kan er toch niet eeuwig aan blijven sleutelen. Het moet ook een keer klaar zijn.

Nu is het zover, 90.456 woorden, 60 pentekeningen 7 handgemaakte kaarten, cover en portretfoto’s, bijeen gebracht op een CD, zijn vanmorgen op de post gegaan.

Het woord is nu aan de uitgever die van deze berg materiaal moet zien een boek te maken dat er zijn mag.

Vol spanning wachten we af hoe het er uit gaat zien.

Om vast een beetje in de stemming te komen:

NIEUWS OVER ONS BOEK

Nieuwsbrief 01

Eigenlijk kon het niet is het verhaal over de schier onmogelijke reis, op een scheepje van 7,2 meter, van Zeeland naar New Zealand. Toen, maar mogelijk ook nu nog, het kleinste schip onder Nederlandse vlag waarop een huzarenstukje van dit formaat ooit is geleverd. Hoogtepunten hierin zijn het stuurloos worden op de Atlantische oceaan, de avontuurlijke verkenning van de Amazone Delta, een lang verblijf op het mysterieuze Paaseiland en het bezoek aan het toevluchtsoord van de muiters van HMS Bounty, Pitcairn. Maar niet te vergeten, ook het intensieve contact met mensen uit andere culturen.

Omdat 2015 waarschijnlijk in het teken komt te staan van het uitkomen van dit boek, maken de verhalen over onze belevenissen op PALADIJN tijdelijk plaats voor dit, voor ons heel erg belangrijke, gebeuren.