Nauw van Calais

We zijn weer wat verder naar het zuid-westen verschoven op de kaart. Duinkerke ligt nu achter ons en we zijn afgemeerd in de haven van Boulogne sur Mer. Dus niet meer aan de kust van de Noordzee maar al helemaal in het Engels Kanaal. Er zit wel een schaduwzijde aan deze verschuiving . De hele weg hier naartoe heeft de motor gedraaid. Armoede dus, maar er was nog minder wind als het beetje dat voorspeld was en dan houdt het op.  Ons bedroefde zeilershart zal hiermee moeten leren leven. De sterke stroom, de mist en de constant in en uit Calais varende veerboten maakten er, bij toerbeurt en soms samen, toch nog een beetje een avontuur van.  Maar wat het achteraf toch een leuke reis maakte was het shotjes filmen en foto’s maken waarmee ik het eerste reis filmpje in elkaar heb geprutst. Daar ben ik best wel trots op. Nu maar hopen dat jullie het ook leuk vinden. Volg gewoon de onderstaande  link:

DSC_0614

Paladijn in een bijna lege marina in Boulogne sur Mer.

Nederland tot ziens

Inderdaad, we zijn in het buitenland. Sterker nog,  al in het tweede buitenland.  Eerst een nachtje Oostende met de Belgse vlag aan stuurboord en nu in Duinkerke met de Franse tricolore onder de zaling. Nelly is wat uitpakken betreft al klaar. Al de kleurige zomerlappen hangen of liggen op hun plaats en het past er allemaal in. Ik heb eerst wat van de klusjes, die we voor onderweg bewaard hebben, aangepakt en ga straks kijken of mijn spullen een plekje kunnen vinden. Bij het binnenlopen in de haven van de YCMN viel ons oog direct op de Seawitch die vlak voor ons was aangekomen. Zo’n snel weerzien moest natuurlijk even nat gemaakt worden, gezellig in de kuip bij Tim en Els. Vandaag een dagje bijkomen van het rollen op een zo goed als windstille tocht op een holle zee. Ondanks het erg slechte zicht een zeehond en een bruinvisje gezien.

DSC_0575

Paladijn in een mistig Duinkerke.

Sssssssssssst!!!!!

Stil, zonder bombarie, gaan we morgen schutten in Veere en overnachten aan de remmingen.  Dan, de volgende morgen, nog snel wat inkopen doen en tanken bij Jos Boone. De Blauwe golf, die het dit jaar echt moet gaan maken, start om 9.25 uur en doet ons, als het goed is, een uur later voorbij de laatste brug belanden. Het is dan  net na hoog water en we kunnen , hoewel wat aan de vroege kant voor de uitlopende stroom, meteen de sluis van Vlissingen door.  De weersverwachting is goed noch slecht, maar als je wacht op ideaal  kom je nooit weg dus we gaan gewoon. We hoeven ook niet ver omdat we, eenmaal op de Westerschelde, al in een paar uurtjes voorbij  het  Zwin en dus in het buitenland zijn. Waar precies we vastmaken zien we wel in elk geval ergens in Belgie. Nieuws hieromtrent hangt af van de aanwezigheid van WIFI. Het is dan eindelijk gedaan met de zekerheden van de vaste verbindingen van thuis.  Het avontuur is begonnen!

Het komt nu echt dichtbij.

Op zo’n prachtige dag als vandaag, met een boot die er klaar voor is, vraag je je af, wat doe ik hier nog. Maar we willen dat optreden van Tania Kross in Porgy en Bess, a.s. zondag niet missen en FaceBook vrienden die al onderweg zijn hier verwelkomen is ook leuk. Toch maakt dit laatste dat de kriebels toenemen. Dat wordt waarschijnlijk, als Pasen voorbij is, de weerman (vrouw) onafgebroken volgen om te zien wat voor ons het uitgelezen moment is er in Vlissingen uit te gaan, koers zuidwest, de warmte tegemoet.

Testteam bedankt

Het doet me goed te zien dat mijn geknutsel goed werkt en ook wel wordt gewaardeerd. Zoals dat altijd gaat met nieuwigheden was het  erg moeilijk tot het muntje viel, toen was het ineens een fluitje van een eurocent. Dank jullie die reageerden voor het even tijd nemen om dat aan te leveren wat nodig was om me te leren dat er nu een goed werkende nieuwsbrief is. Ondertussen was ik druk in de weer met het op zijn plek krijgen van vier TROJAN 6 volt batterijen. Mijn hemel wat zijn die krengen zwaar, het lijkt wel of ze er lood in gestopt hebben.

Hallo wereld!

Welkom op de Paladijn op weg Blog . Dit is een eerste voorbeeldbericht om u een indruk te geven hoe ons blog eruit gaat zien, maar meer nog een test. We willen n.l. uitvinden of en hoe dit bij bezoekers overkomt. Ons plan is vanaf begin mei, waar mogelijk, nieuws over onze omzwervingen te publiceren.